Caută
Close this search box.

Nicușor Dan a explicat de ce nu ocupă încă fotoliul de primar general

nicuşor dan

Nicușor Dan a explicat, joi seară, în direct pe B1 TV, de ce întârzie preluarea mandatului la PMB.

„Există un motiv care este legitim, unul care e semi-legitim și unul care este pur și simplu o complicație”, a subliniat primarul general ales al Capitalei, în emisiunea „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

„Există un motiv care este legitim, unul care e semi-legitim și unul care este pur și simplu o complicație, o prostie colectivă, ca să spun așa. Motivul legitim pentru care există niște zile de întârziere este că în Birourile Electorale sunt și reprezentanți ai partidelor, și decizia acolo se ia prin vot, și atunci dacă cineva contestă alegerile, e un principiu constituțional, european că trebuie să ai acces la un judecător.

Deci, judecătorul trebuie să îți confirme mandatul. Până aici, lucrurile sunt foarte clare.

După aceea, a mai venit o întârziere din faptul că – și aici este semi-justificat – noi avem o lege de finanțare a partidelor și implicit a campaniilor electorale, care spune că trebuie să depui un raport de activitate la Autoritatea Electorală Permanentă, cum ai cheltuit banii, pe care ulterior Autoritatea ți-i dă înapoi.

Legiuitorul, ca să fie foarte riguros, a zis ” înainte să îți validezi mandatul, depune și du-te la judecătorie cu dovada că ai depus raportul acesta la Autoritatea Electorală Permanentă”. De aici a venit o întârziere de câteva zile.

Ultima chestiune, care este absurdă, este că în Codul Administrativ nu e clar care e instanța competentă să judece pentru consilierii generali, pentru cei 55 de consilieri generali”, a declarat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri