O şcoală de stat din Bruxelles a suspendat din activitate un profesor care le-a arătat elevilor o caricatură cu profetul Mahomed, apărută în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului DH, citat de agenţia EFE.

Profesorul le preda unor elevi cu vârste de 11-12 ani la Şcoala nr. 11 din districtul Molembeek, o zonă din Bruxelles cu o puternică prezenţă musulmană.

Cadrul didactic le-a dat elevilor să treacă de la unul la altul o tabletă cu o caricatură în care profetul apare în genunchi şi cu posteriorul ridicat, semnată de caricaturistul francez Coco, şi le-ar fi spus celor care nu doresc să o vadă să întoarcă privirea.

Şefa administraţiei acestui district din Bruxelles, Catherine Moureaux, a confirmat că profesorul a fost suspendat, dar a negat că decizia ar avea o motivaţie religioasă.

”Evident că nu a fost suspendat pentru că a arătat o caricatură cu Mahomed, ci pentru că le-a arătat obscenităţi unor copii mici, unii având numai zece ani”, a explicat ea, citată de Agerpres.

În schimb, Georges-Louis Bouchez, preşedintele partidului liberal francofon belgian MR, formaţiunea ministrului belgian de Externe, Sophie Wilmes şi a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a criticat această decizie pe reţelele de socializare.

”Dacă este adevărat, ar fi pur şi simplu inacceptabil şi intolerabil. Libertatea de expresie nu este negociabilă. Voi urmări cu atenţie”, a scris el pe Twitter.

98 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =