Caută
Close this search box.

Patronii din HoReCa protestează în Piața Victoriei, după impunerea restricţiilor: La desert servim faliment

Patronii din industria HoReCa sunt revoltați de restricţiile impuse de autorităţi în Capitală, dar şi în alte oraşe. Ei contestă măsurile şi au mers să protesteze în Piaţa Victoriei din București.

Oamenii protestează față de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență de a închide restaurantele din Capitală.

Protestatarii au declarat pentru TVR că sunt nemulțumiți în primul rând din cauză că această decizie s-a luat de pe o zi pe alta. Patronii spun că au marfă perisabilă, au credite și leasing-uri pentru echipamente și că nu-și permit să-și închidă încă o dată afacerea.

Sunt nemulțumiți că își vor pierde locul de muncă și nu știu dacă mai primesc de această dată șomaj tehnic.

La protestul din această seară și-au anunțat prezența aproape 2800 de oameni.

După ora 21.00 s-au adunat peste o mie de persoane.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum „Contăm doar când votăm”, „Vrem să muncim”, „La desert servim faliment”, „Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi”, „Meniul zilei: Şomaj”, „400.000 de vieţi, o notă pe care nu vă permiteţi să o plătiţi!”, „400.000 de afectaţi, fără a fi infectaţi” .

FOTO: captură TVR

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că aproape 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finele anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19.

Sunt și persoane care protestează față de închiderea teatrelor. Proteste similare sunt și în alte orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri