Se pare că noul iPhone 12 are o problemă semnificativă la baterie, descoperită recent. Bateria smartphone-ului Apple se descarcă diferit atunci când e accesată rețeaua 4G față de rețeaua 5G.

Bateria noului smartphone iPhone 12 are un detaliu descoperit recent de Tom’s Guide. Se pare că bateria se descarcă cu 20% mai repede atunci când telefonul accesează rețeaua 5G, față de când accesează rețeaua 4G, scrie Daily Mail.

Potrivit experimentului Tom’s Guide, bateria smartphone-ului iPhone 12 rezistă 10 ore și 23 de minute pe rețeaua 4G, dar rezistă 8 ore și 25 de minute pe rețeaua 5G.

Bateria smartphone-ului Apple, iPhone 12, se descarcă mai repede decât bateria iPhone 11, potrivit unui experiment recent.

Experimentul a fost repetat și pe iPhone 11, al cărui baterie rezistă 11 ore și 16 minute pe rețeaua 4G, mai mult decât modelul actual.

Apple a anunțat integrarea accesibilității rețelei 5G în noul iPhone 12 pe 12 octombrie, ce ar permite datelor să fie transmise la viteze mai mari.

“Fiecare generație de tehnologie celulară de pe iPhone a permis inovații extraordinare și noi oportunități pentru dezvoltatorii și utilizatorii noștri,” a declarat CEO-ul Apple, Tim Cook, în cadrul evenimentului virtual de prezentare a noului smartphone.

“Pentru mulți oameni, acest lucru a însemnat integrarea 5G pe iPhone,” a continuat el.

Potrivit Samsung, 5G descarcă mai repede bateriile telefoanelor pentru că un smartphone capabil să o folosească se va conecta la mai multe rețele în același timp, scrie Daily Mail.

În acest moment, rețelele 5G sunt folosite pentru conexiuni de date și nu sunt capabile să susțină conversații sau transmiterea mesajelor, așa că smartphone-urile trebuie să se conecteze la altă rețea pentru ele.

Experimentul Tom’s Guide a testat iPhone 12 și iPhone 12 Pro. Utilizatorii au navigat continuu Internetul și au deschis un nou site la fiecare 30 de secunde, atât pe 5G, cât și pe 4G, până când bateria telefonului s-a descărcat complet.

Bateria iPhone 12 Pro a rezistat 11 ore și 12 minute pe 4G și 9 ore și 6 minute pe 5G. Tom’s Guide a testat și smartphone-uri Android în experiment și toate au rezistat mai mult decât telefonul Apple: Samsung Galaxy S20 Plus a rezistat 10 ore și 31 de minute pe 5G, de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here