Caută
Close this search box.

Scandalul fraudării voturilor: Accesul în încăperea cu materiale electorale, permis cu acordul preşedintelui BES

Accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES, iar incinta este luată în protecţie după sigilare, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei a făcut aceste precizări după ce pe un post de televiziune au fost difuzate, miercuri seara, imagini cu mai multe persoane intrând în sediul BES.

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral„, a menţionat Jandarmeria Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că reprezentanţi ai USR PLUS intră în sediul BES „noaptea, ca hoţii”.

Aşa intră neprihăniţii de la USR-PLUS în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1. Noaptea, ca hoţii!„, a postat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că membri USR PLUS „cotrobăie” în sala cu sacii cu voturi de la BES.

Noaptea ca hoţii! Imagini şocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Şi chiar iau saci şi îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne aşa! Trebuie informate toate organismele internaţionale! Alegerile trebuie repetate!!„, a postat Gabriela Firea.

Candidatul susţinut de USR PLUS şi PNL la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că „această manipulare” orchestrată de PSD este pentru „intimidarea” preşedintelui BES 1.

Poate vreţi să auziţi adevărul şi ce căutau colegii mei în sala BES 1: în imaginile prezentate publicului (…) apare şi preşedintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae; Preşedintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanţilor de pe listele electorale permanente, complementare şi suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanţilor scris în Procesul Electoral; Preşedintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidaţi – observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent şi nu se produc fraude prin manipularea sacilor; BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puţin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire„, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Ea a declarat că cel care caută şi mânuieşte acel sac este personal tehnic al BES 1.

Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secţii de vot un anume Dan, şoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1, pe timpul desfăşurării activităţii BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1; toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD (…) este pentru intimidarea procurorului, preşedintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă aţi urmărit declaraţia lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este şi el implicat). Nu noi suntem vizaţi de acest măcel mediatic, procurorul, preşedinte BES 1 este cel vizat„, a adăugat Clotilde Armand.

Ea a scris, miercuri seara, pe Facebook, că matematica a învins în Sectorul 1.

Doamna Firea, domnule Ciolacu, domnule Tudorache şi restul bolşevicilor din PSD: sunteţi doar o pată roşie din istoria politică a acestei ţări. Matematica a învins în Sectorul 1 şi voi nu ştiţi matematică. Voi ştiţi să daţi bani maşinăriei de manipulare. Iar acele vremuri au apus. Vă promit că voi scoate fiecare factură şi fiecare chitanţă din primărie cu banii pe care i-aţi dat televiziunilor şi presei voastre de propagandă din banii bucureştenilor, apoi am să vin după voi şi am să vă pun să returnaţi fiecare leu cheltuit ilegal„, a spus Clotilde Armand.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri