Se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv, motiv pentru Călin Popescu Tăriceanu să facă o sumară trecere în revistă a situației actuale, plecând de la drama din 2015. „O noapte neagră urmată de săptămâni și luni de agonie! Au trecut 5 ani în care am sperat ca lucrurile să se schimbe! Măcar în sistemul medical, măcar în privința infecțiilor intraspitalicești!“, scrie politicianul, candidat PRO România la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv! În fiecare zi, 100 de români pierd lupta cu coronavirusul într-un sistem medical la fel de neprietenos, în ciuda medicilor care, ca și atunci, fac și acum adevărate acte de eroism.

La 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale. Atunci dl Iohannis a folosit tragedia pentru a forța demisia unui Prim-ministru care în momentul accidentului era în vizită oficială în SUA! Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria nu a fost o recunoaștere a vreunei vinovății, ci strigătul că ceva trebuie să se schimbe. Acum, același domn Iohannis așteaptă câteva săptămâni pentru a promulga legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv. De ce nu a făcut-o în secunda următoare în care a primit legea de la Parlament? Ca să o folosească politic! Ca să îi păcălească pe oameni că legea i se datorează! Ca să mai ia niște voturi pentru partidul lui!“, afirmă Tăriceanu.

Politicianul nu se teme de cuvinte mari și scrie: „Este o zi tristă! Pentru că, în loc să-i comemorăm pe cei dispăruți și să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmplă, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.