Caută
Close this search box.

Tătaru: Acel indice de peste 1,5 închide restaurante, cinematografe, teatre

nelu tătaru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o nouă serie de precizări despre răspunsul autorităților române la criza sanitară COVID-19. În acest context, demnitarul a vorbit, printre altele, despre situația secțiilor de Terapie Intensivă, dar și despre restricțiile propuse pentru Capitală. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 2.121 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

Principalele declarații făcute de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Întrebat dacă Spitalul Colentina redevine în totalitate unitate COVID. Colentina își adaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi pentru a putea trata comorbiditățile din infecția SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluare la tot ce înseamnă DSP București pe structuri, inclusiv bloc operator, și vom avea și un răspuns în perioada acestei zile.
Suntem într-un context pandemic (…) trebuie să ne adaptăm la evoluția care se produce și în țară, și în Capitală. Fiecare din localitățile din această țară are o anumită evoluție a patologiei și se va adapta ca și unități spitalicești pentru a răspunde terapeutic…

Întrebat dacă mai sunt locuri la Terapie Intensivă în București. În acest moment sunt locuri, dar sunt capacități maxime care pot fi atinse în contextul în care nu gestionăm bine și această Terapie Intensivă. Asta înseamnă că tot ce înseamnă cadre de Terapie Intensivă vor trebuie reanalizate, ce înseamnă Terapie Intensivă, terapie intermiediară și terapie acuți, pentru putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte. Ține foarte mult de decizia medicului curant și a managementului unității respective.

Dacă la un moment dat au fost locuri libere au fost dirijați către ATI-urile din București. Când n-au fost locuri libere sau nu s-au putut elibera până dimineață acele locuri libere au fost și cazuri care au fost dirijate către spitalele din vecinătatea Bucureștiului sau chiar în țară.

Întrebat dacă se poate spune că situația din ultimele zile a fost una deosebită. Situații deosebite sunt tot timpul. Noi ne adaptăm și rezolvăm și aceste situații deosebite.

Întrebat despre restricțiile din Capitală și dacă este nevoie ca restaurantele să se închidă. Nu sunt chestii pe care le-am impus acum, sunt restricții pe care le știam de la început. Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele, precum și va urma o perioadă în care readaptăm și evenimentele private – în funcție de evoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri