Twitter a anunţat că îi va suspenda pe utilizatorii platformei care îşi exprimă dorinţa ca preşedintele american Donald Trump să moară de Covid-19, scrie News.ro citând revista Variety.

Platforma de socializare a amintit de o politică intrată în vigoare în luna aprilie a acestui an. Astfel, politicile impuse de Twitter permit suspendarea conturilor pentru „comportament abuziv”, inclusiv când cineva postează „conţinut cu îndemn clar, dorinţă de moarte, care aduce daune grave unui individ”.

„Speranţa ca cineva să moară ca urmare a unei boli” este un exemplu specific în aceste linii directoare privind comportamentul utilizatorilor.

Conţinuturi negative au apărut pe reţelele de socializare ca urmare a anunţului că președintele american Donald Trump s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie News.ro.

Hashtagurile recente sunt: „#TrumpHasCovid” şi „#CovidCaughtTrump”.

Mulţi utilizatori şi-au exprimat pe Twitter „gândurile şi rugăciunile” pentru preşedinte sau au celebrat „karma” – un termen care, de asemenea, a devenit modă, având în vedere comentariile recente pe care Trump le-a făcut batjocorindu-l pe fostul vicepreşedinte Joe Biden pentru că poartă mereu mască.

Dar alţii au folosit Twitter pentru a-şi exprima speranţa că pandemia va duce la moartea preşedintelui.

Trump este tratat în prezent la Centrul medical militar „Walter Reed”, unde va urma mai multe tratamente, inclusiv unul experimental.

Twitter a precizat că nu toate acţiunile vor fi îndreptate împotriva fiecărui mesaj negativ. „Prioritizăm eliminarea conţinutului atunci când acesta are un îndemn clar la acţiune care ar putea provoca daune din lumea reală”, au precizat într-un comunicat oficialii de la Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here