Premierul Ludovic Orban spune că ar putea fi angajați toți medicii care vor promova acest examen, întrucât spitalele se confruntă cu un deficit de personal.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi sunt disponibile la Medicină generală 424 de locuri, la Medicină dentară 124 şi la Farmacie 165. Până în acest moment, aproape 900 de candidaţi s-au înscris la concurs.

Sunt admiși la rezidențiat și candidați din Republica Moldova, însă acolo această migraţie nu e văzută cu ochi buni, în condiţiile în care ţara se confruntă cu un deficit de doctori, potrivit TVR.

Statul român îi susţine pe candidaţii din Republica Moldova prin programul „Români de pretutindeni”. Pentru această categorie de rezidenţi, anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” a primit 10 locuri.

Concursul de rezidenţiat va avea loc pe 15 noiembrie. Se desfăşoară sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Timpul de rezolvare este de 4 ore.

Candidaţii din Republica Moldova depun dosarele prin Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Guvernul caută soluții pentru angajarea tuturor medicilor care promovează examenul de rezidenţiat în acest an. Asta pentru că în lupta cu noul coronavirus există o problemă legată de numărul cadrelor medicale. Cele mai multe spitale din țară au deficit de personal, iar din acest motiv s-a apelat la foarte multe detaşări în ultimele luni.

Concursul se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tîrgu Mureș și Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here