Caută
Close this search box.

Bărbatul care ar fi furat o sticluță cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, identificat de poliția italiană

Poliția italiană l-a identificat pe bărbatul suspectat că a furat o sticluță cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, dintr-o catedrală din Umbria, relatează The Guardian.

Sticluța, placată cu aur și cu cristale, a fost furată dintr-un altar dedicat lui Ioan Paul al II-lea, din Spoleto, în Umbria, în septembrie. Poliția l-a indentificat pe bărbat, în vârstă de 49 de ani, rezident al Toscanei, cu ajutorul unei camere de supraveghere. El a mai avut legătură în trecut cu furtul mai multor obiecte de cult, informează Digi24.

Sticluța este una dintre cele trei care conțin picături din sângele papei Ioan Paul al II-lea. Ea nu a mai fost găsită, iar poliția crede că a ajuns cel mai probabil pe o piață neagră sau în mâinile vreunui colecționar.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în anul 2005, după ce a condus Biserica Catolică vreme de 27 de ani. El rămâne unul dintre cei mai populari suverani pontifi, iar în anul 2014 a fost sanctificat. Sângele său a fost prelevat la puțin timp după moarte, iar relicvariul folosit ca obiect de venerare, în timpul beatificării sale, în anul 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri