Caută
Close this search box.

LIVE TEXT Maia Sandu are un avans (54%), în faţa lui Igor Dodon, conform unui exit-poll

republica moldova

La ora 21:00, s-au închis secțiile de votare din Republica Moldova, însă rămân unele deschise din străinătate. Conform ultimelor date prezentate de Comisia Electorală Centrală, moldovenii sunt mai activi în turul al doilea al scrutinului prezidențial, decât pe 1 noiembrie 2020.

UPDATE: După toate probabilităţile, diferenţa finală dintre cei doi rivali politici, în favoarea Maiei Sandu, se apropie de 10%. În prezent, Maia Sandu se menține pe prima poziție, la alegerile prezidențiale, cu 56,91%. Igor Dodon are 43,09%, după procesarea a 2.122 din cele 2.143 de procese verbale din ţară. Dar mai sunt de procesat voturile Diasporei.

UPDATE: La Chișinău, Maia Sandu s-a bucurat de cele mai multe voturi și în al doilea tur de scrutin. După procesarea tuturor proceselor verbale și numărarea a 346.409 dintre voturi, Maia Sandu a obtinut cele mai multe sufragii, fiind urmată de Igor Dodon, la o diferență de 19,4%.

UPDATE: Maia Sandu a câștigat în raionul natal a lui Igor Dodon, dar a pierdut în localitatea de unde este originară. Astfel, Igor Dodon a câștigat în Raionul Fălești, cu 55,31%, în timp ce Maia Sandu a acumulat 44,69%. Maia Sandu, în schimb, a câștigat detașat în raionul de baștină a lui Igor Dodon, obținând 66,01%.

UPDATE: Maia Sandu se clasează pe locul 1 la alegerile prezidențiale cu 51,38%, după procesarea a 1864 din numărul total de procese procesate – 2143. Pe locul 2 este situat Igor Dodon cu 48,62 la sută, conform Unimedia.

Astfel, în sectorul Ciocana a câștigat Maia Sandu cu 59,59%, iar în Orhei – 70,28%. Igor Dodon a câștigat în Șoldănești și Dubăsari.

UPDATE: Maia Sandu este în continuare pe locul 1, la alegerile prezidențiale, cu 51,60%, după procesarea a 1.793 din numărul total de procese procesate – 2.143. Pe locul 2, Igor Dodon are 48,40%.

UPDATE: Maia Sandu se clasează pe locul 1 la alegerile prezidențiale, cu 51,96%, după procesarea a 1.512 din numărul total de procese procesate – 2.143. Pe locul 2, Igor Dodon % la sută.

UPDATE: Potrivit rezultatelor preliminare a after-poll-ului telefonic, realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice, pe primul loc în turul doi al scrutinului prezidențial se poziționează Maia Sandu, cu 54,7%. Contracandidatul ei, Igor Dodon, ar acumula 45,3%. Exit-poll-ul nu ia în calcul însă voturile Diasporei, care e covârşitor în favoarea Maiei Sandu.

UPDATE: Încă o secție de votare din Germania a fost închisă. La secția din Tel-Aviv, moldovenii pot vota o oră în plus.

Liderul PAS, Maia Sandu, candidat la preşedinţie, a venit cu un mesaj către toți cetățenii care au ieșit la vot și au votat pentru un viitor mai bun.

„Astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida manipulării, împotriva neîncrederii față de instituții cetățenii au ieșit la vot, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit la vot într-un număr foarte mare.

Oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor să fie respectați. Oamenii vor ca puterea să le ofere soluții la probleme lor”, a declarat Sandu.

„Mâine dimineață vom avea o întrevedere cu premierul și vom decide asupra tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii. Vă îndemn la calm pe toți, ajunge atâta murdărie. E timpul să revenim la normalitate, la soluționarea problemelor cetățenilor”, a declarat Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri