Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze anti-COVID

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că vaccinarea anti-Covid este opțională. Astel, șeful executivului întărește afirmația coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central, care a anunțat încă de vineri că vaccinarea este voluntară.

Ludovic Orban: Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze anti-COVID

Șeful Guvernului a precizat faptul că cetățenii nu vor fi obligați să se vaccineze împotriva noului coronavirus, astfel că autoritățile vor încerca să îi convingă pe români să facă acest lucru cu ajutorul unor campanii de promovare.

”Campania nu va fi obligatorie. Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze. Noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării. Noi putem să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar, evident, nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Sigur că vaccinarea e cea mai bună soluție pentru ca cineva să nu contracteze această boală. O campanie reușită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate într-un orizont de timp rezonabil.”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul a mai precizat că ”nu mai avem mult” în ceea ce privește campania de vaccinare anti Covid-19.

”Nu mai avem mult. Deja e clar că e fază finală de avizare un vaccin, dacă nu și mai multe vaccinuri.” – a declarat Orban la sediul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri