Caută
Close this search box.

Odinioară, Winston Churchill a pictat o sticlă de whisky. Acum,, opera a fost scoasă la licitaţie

winston churchill

Un tablou pictat de faimosul om politic britanic Winston Churchill, reprezentând o sticlă de whisky comercializată de producătorul său preferat, va fi scos la vânzare de Sotheby’s, a precizat un purtător de cuvânt al acestei case de licitaţii, informează AFP, via Agerpres.

Tabloul, care pune în scenă o sticlă de Johnnie Walker Black Label, precum şi o sticlă de rachiu de fructe, o carafă şi două pahare, simbolizează preferinţa lui Churchill pentru această băutură, pe care o consuma adeseori, imediat după ce se trezea dimineaţa, combinată cu apă minerală, potrivit casei Sotheby’s.

Ofertele pot fi făcute online începând de marţi, tabloul fiind estimat la un preţ maximal de 250.000 de lire sterline (277.000 de euro). Pânza a fost realizată de Winston Churchill, căruia îi plăcea să-şi petreacă timpul pictând, în conacul familiei sale din Chartwell, în anii 1930.

Winston Churchill, prim-ministrul Marii Britanii din partea Partidului Conservator în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, a oferit tabloul omului de afaceri american William Averell Harriman, care a fost emisarul special al preşedintelui Roosevelt în Europa în anii 1940. Harriman a fost fotografiat în 1942 la Moscova alături de Churchill şi Iosif Stalin.

Nu se ştie dacă Churchill, care avea obiceiul de a dărui tablourile făcute de el prietenilor, era la curent cu relaţia pe care nora sa, Pamela, soţia fiului său Randolph, o avea la vremea respectivă cu Harriman, a subliniat luni publicaţia The Times.

Cei doi amanţi s-au căsătorit în 1971, iar după decesul Pamelei Harriman, în 1997, tabloul a fost vândut unor colecţionari americani, care astăzi nu mai sunt în viaţă.

O altă pânză de Winston Churchill, ”The Goldfish Pool at Chartwell”, a fost adjudecată pentru suma record de 1,8 milioane de lire sterline în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby’s în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri