Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu s-a ales cu plângere penală, după ce a depus jurământul ilegal

olguţa vasilescu

Olguța Vasilescu a depus jurământul de primar, însă se va alege cu plângere penală. Craioveanul Petru Becheru, care a contestat validarea mandatului Olguţei Vasilescu, afirmă că „faraoanca nu a depus jurământul de primar în fața Consiliului, așa cum spune foarte clar legea”.

„Astăzi am depus jurământul de primar în fața magistratului delegat de la Judecătoria Craiova. Mulțumesc cetățenilor Craiovei pentru onoarea de a mă alege pentru a treia oară în această funcție, iar începând de azi vor vorbi doar faptele!

Am convocat deja prima ședință, cu directorii de direcții, și am invitat reprezentanții grupurilor politice din Consiliul Local la o discuție despre viitoarea ședință de consiliu. Să avem succes!”, a anunțat Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Petru Becheru, care a contestat la tribunal validarea mandatului Olgutei Vasilescu, anunță că va depune plângere penală.

„Delir penal în Primăria Craiova – Abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale pentru preamărirea Olgutatei Cu toate că faraoanca nu a depus jurământul primar în față Consiliului așa cum spune foarte clar legea, secretara Primăriei Craiova, numită Miulescu, i-a înmânat infractoarei Olguța, prin abuz în serviciu, însemnul demnității de primar – eșarfa tricoloră. Acceptând eșarfa, faraoanca a uzurpat funcția de Primar. Uite așa, Olguța et comp. și-au mai tras un dosar penal. PS. Depunerea în față unui judecător este nulă, în opinia mea”, a anunțat Becheru, pe Facebook.

Consilierii PNL și USR-PLUS în Consiliul Local (CL) Craiova nu au participat la ședința convocată de primarul în funcție, Mihail Genoiu (PSD), pentru depunerea jurământului de către primarul ales al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD).

Ședința a fost convocată după ce 11 consilieri locali de la PNL-USR-PLUS solicitaseră organizarea unei ședințe extraordinare, pentru dată de 16 noiembrie.

Potrivit unor surse administrative, consilierii PNL și USR-PLUS i-au solicitat primarului Mihail Genoiu să participe, conform legii, la ședința extraordinară din 16 noiembrie, care se va desfășura în sediul Consiliului Local Craiova, și să-și exercite mandatul până la depunerea jurământului de către primarul ales, aceștia susțînând că ședința de îndată pe care a convocat-o „este nelegală, în dispreț cu dispozițiile Codului administrativ, cu un scop exclusiv populist și cu nesocotirea rolului consilierilor locali”.

Consilierii PNL și USR-PLUS mai susțin că, prin convocarea unei ședințe de îndată, după ce cunoștea că mai mult de o treime din consilierii locali solicitaseră convocarea unei ședințe extraordinare pentru data de 16 noiembrie, „primarul în funcție nesocotește voința exprimată și recunoscută consilierilor, de a convoca o ședință extraordinară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri