Caută
Close this search box.

Orange vrea să se asocieze european cu Vodafone şi Telekom, pentru turnurile de antene 5G

orange

Sub presiunea investițiilor în infrastructura 5G, Orange vorbește despre un posibil parteneriat cu Vodafone și Telekom, pentru un proiect paneuropean în care companiile de comunicații să folosească în comun turnurile pe care își instalează antenele.

Directorul executiv al grupului francez a declarat pe Financial Times că ar fi interesat de un proiect paneuropean al turnurilor de comunicații mobile. Asocierea celor 59.000 de turnuri Orange cu cele ale Vodafone sau ale Deutsche Telekom ar fi „o oportunitate interesantă” în viitor, deși posibilitatea nu este în prezent discutată, a adăugat el, conform Financial Times, via Biziday.

Viitorul turnurilor mobile, structurile metalice pe care stau antenele radio, a devenit un subiect important pentru giganții europeni ai comunicațiilor, care au în față efortul investițiilor în rețelele 5G, în condițiile în care acțiunile acestora nu au performat extraordinar în acest an pe piețele financiare.

Deutsche Telekom are o companie separată pentru administrarea turnurilor de comunicații mobile. Orange cântărește și opțiunile pentru consolidarea sa pe mai departe în Europa. În această lună, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Deutsche Telekom pentru rețelele fixe ​​din România, pentru 497 milioane de euro, iar Belgia și Spania sunt țările vizate pentru următoarele tranzacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri