Caută
Close this search box.

Orban: Somăm PSD-ul să înceteze cu atacurile mizerabile împotriva președintelui Klaus Iohannis și cu toate minciunile și calomniile

ludovic orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a somat PSD să înceteze cu atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis și să renunțe la minciuni și manipulări. El a mai precizat apoi că, în ultimele două săptămâni de campanie, liberalii le vor prezenta românilor în detaliu proiectele de investiții și reformele pe care le au în vedere pentru următorii patru ani.

Ludovic Orban: PSD n-a înțeles nimic și otrăvește aerul acestei campanii electorale

„Din păcate, PSD n-a înțeles nimic și otrăvește aerul acestei campanii electorale. Somăm PSD-ul să înceteze atacurile mizerabile împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, somăm PSD-ul să înceteze stilul de campanie bazat pe minciună, calomnie și dezinformare.

PNL a pregătit planul de guvernare, am arătat românilor ce vrem să facem pentru România.

În ultimele două săptămâni (de campanie) vom transmite efectele favorabile ale programului național de dezvoltare al PNL pentru fiecare român. Vom face o campanie de prezentare a tuturor proiectelor de investiții pe care vrem să le finalizăm în următorii patru ani, vom face o campanie pentru a prezenta toate reformele, vom face o campanie prin care vom prezenta repararea tuturor stricăciunilor făcute de PSD la adresa Justiției, sistemelor publice, mediului de afaceri și, în general, la adresa societății în ansamblu”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: PSD aproape a adus în faliment sistemul sanitar

Președintele Klaus Iohannis a acuzat de mai multe ori PSD pentru modul în care a ajuns să arate sistemul sanitar din România și chiar a spus că social-democrații sunt vinovații morali pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Tragedia de la Piatra Neamț arată că felul în care PSD a tratat sistemul sanitar a dus aproape la falimentul acestui sistem. (…) E și un vinovat moral: cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile anti-COVID. În același spirit al blocării eforturilor, autoritățile locale PSD-iste au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral.

La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să discute cu DSP sau cu Ministerul Sănătății. Ele pun permanent piedici deciziilor Guvernului, nu alocă resurse, nu acordă standarde ridicate și preferă improvizații. Această situație nu poate continua așa”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în conferința de presă susținută săptămâna trecută.

Replica lui Marcel Ciolacu (PSD) la acuzațiile lui Klaus Iohannis

În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu a făcut nimic pentru sistemul medical în cei șase ani de când e șeful statului și că PNL a politizat conducerile de spitale: „Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!”.

Ciolacu a mai spus că autoritățile locale PSD-iste, cele pe care le blamează Iohannis, sunt, de fapt, cele care au gestionat cel mai bine epidemia pe când, de exemplu, rata cea mai mare de infectare e chiar în Sibiul condus de liberali: „Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!”.

Liderul social-democraților a mai acuzat Guvernul și pe președinte că se laudă cu creșterea paturilor ATI din spitale, deși aceasta este o realizare a autorităților locale ”PSD-iste” pentru care guvernarea liberală n-a contribuit cu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri