Caută
Close this search box.

Predoiu, despre profesorul român condamnat în China: A avut ghinion teribil

Cătălin Predoiu a declarat marţi că profesorul român condamnat în China la 8 ani de închisoare, Marius Balo, a avut un „ghinion teribil”, deoarece procedurile pentru transferul lui în ţară erau efectuate, însă frontierele din ţara asiatică s-au închis din cauza pandemiei.

„Suntem în permanent contact şi cu reprezentanţii familiei, cu ambasada noastră în China şi cu oficialităţile din China. Domnul Balo a avut un ghinion teribil. Toate procedurile erau efectuate pentru transferul lui în România, înainte de închiderea frontierelor ca urmare a pandemiei. Şi acolo suntem (…).

Am avut comunicări cu ambasada Chinei de la Bucureşti, inclusiv o convorbire telefonică cu doamna ambasador. Există categorii limitate de persoane care sunt exceptate de la interdicţia de a se deplasa în China.

Între aceste categorii nu se află şi categoria în care se află domnul Balo. Asta este problema, dar avem semnale ceva mai bune în ultima perioadă, în sensul că a fost mărit timpul alocat pentru comunicări telefonice cu familia.

Domnul Balo a transmis în aceste comunicări că este foarte bine tratat de către administraţia penitenciarului şi nu are nici un fel de plângere legat de modul în care este tratat”, a spus Predoiu, citat de Agerpres.

Cătălin Predoiu a adăugat că se întrevede „o rază de speranţă” în legătură cu transferul profesorului în România, „într-un orizont de timp rezonabil”, însă acest lucru depinde de autorităţile chineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri