Caută
Close this search box.

Protest anti-mască în Piața Victoriei: Oamenii se opun restricțiilor. Jandarmii au dat amenzi

Aproape 600 de oameni participă duminică seara la un protest în Piața Victoriei, mulți dintre ei fără să poarte măști de protecție și fără să respecte distanţa. Jandarmii au dat amenzi.

Mobilizarea pentru manifestaţia din Piaţa Victorie s-a făcut prin intermediul reţelelor sociale. Persoane din toate categoriile de vârstă, unele însoţite de copii, au ieşit în stradă nemulţumite de măsurile adoptate de Guvern care vor intra în vigoare luni.

Mulţi dintre protestatari nu poartă masca de protecţie

Demonstranții scandează „Jos guvernanții!”, „Jos masca!” și „Jos dictatura!”.

Captura video/Digi24

Protestul din fața guvernului are loc cu doar câteva ore înainte ca noile măsuri anti-COVID decise de autorități să intre în vigoare.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că a dat amenzi de 7.000 de lei unora dintre protestatari pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de coronavirus.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (…) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, arată Jandarmeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri