Caută
Close this search box.

Tupeu de PSD-ist. Ionel Arsene afirmă că Spitalul Judeţean Neamț are tehnologie de ultimă generaţie

ionel Arsene

Președinte CJ Neamț, Ionel Arsene, a susținut că „spitalul din Piatra Neamț are tehnologie de ultimă generație”. Același spital care s-a confruntat recent cu un incediu de proporții, în urma căruia au decedat zece pacienți.

„Tot ce era în ATI era de ultimă generație, echipamente, paturi. Spitalul din Piatra Neamț are tehnologie de ultimă generație. Tot ce mi-au cerut medicii pe fiecare secție le-am cumpărat”, a declarat Arsene.

Întrebat cât a investit în spital, de când este președinte al CJ Neamț, Arsene a spus că „nu am în acest moment la mine o evaluare”. „Doar anul trecut am făcut invesții în echipamente de peste 20 de milioane de lei”, a susținut Arsene, într-un interviu acordat lui Marius Tucă (Mediafax).

Parchetul General a anunțat că procurorii au finalizat cercetarea la fața locului, în dosarul incendiului izbucnit la Secția ATI, din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, s-au dispus expertize ADN, pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate, și au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut precizări, în legătură cu avansarea cercetărilor care au loc la Spitalul Județean Neamț:

*În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PICCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seară zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția, fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

*A fost finalizată cercetarea la față locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

*S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.

*Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

*Au fost efectuate audieri de martori.

O echipa formată din procurori de la Parchetul General, polițiști și specialiști în investigarea incendiilor a demarat, duminică, cercetarea la față locului în cazul incendiului de la Secția AȚI a Spitalului Județean Piatră Neamț.

Anchetă este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giulești.

Procurorii au deschis în acest caz un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală și culpă.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Județean de Urgență Piatră Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de AȚI unde erau internați, în două saloane, 17 pacienți.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în AȚI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alți șase pacienți internați au fost duși la Spitalul Mobil de la Lețcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Județean Piatră Neamț, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri