Caută
Close this search box.

Un anunţ de ultimă oră: „Oscarurile Presei Clujene vor fi transmise online”

Am primit un comunicat de presă în care suntem anunţaţi  despre desfăşurarea celui mai important eveniment din Transilvania dedicat jurnaliștilor, Gala Presei Clujene, care va putea fi urmărit online în  întreaga lume, pentru prima dată în cei cinci ani de existență ai acestui eveniment de excelență pentru mass-media, singurul de gen din provincie. Astfel, Gala Presei Clujene va putea fi urmărită online vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 18, pe pagina de Facebook ”Asociația Profesioniștilor din Presă-Cluj (APPC) Cluj”.

Cea de-a cincea ediție a Galei Presei Clujene se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București. APPC va decerna, cu această ocazie,  15 premii pentru cele mai valoroase articole scrise de jurnaliștii clujeni. De asemenea, pentru cele două premii sponsorizate de Ambasada Germaniei, în competiție au intrat și ziariști din întreaga țară . APPC Cluj,  aniversează în acest an un deceniu și jumătate de activitate neîntreruptă, ocazie cu care va fi lansată ediția aniversară a Anuarului APPC,

„Articolele premiate în acest an demonstrează că, în ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat presa clujeană în ultimii 15 ani, mai avem la Cluj jurnaliști de top. La împlinirea unui deceniu și jumătate de existență nu vom avea o aniversare exuberantă, 15 ani de APPC înseamnă pentru jurnaliștii din asociație o sărbătoare a capacității de a merge mai departe a unor oameni care iubesc profesia aceasta”, a declarat Remus Florescu, președintele APPC

30 de jurnaliști au înscris 76 de articole Pentru Premiile Presei Clujene. Premiile APPC se decernează în acest an pentru cinci categorii: premiile de excelență, jurnalism comunitar, politic / administrație, sănătate, respectiv IT și inovare. Pentru fiecare categorie, câștigătorul locului I e răsplătit cu 500 de euro, locul II – cu 200 de euro, iar locul III – cu 150 de euro. Ambasada Germaniei la Bucureşti acordă împreună cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj, în cadrul preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, două premii massmedia speciale în valoare de câte 600 de euro sub titlul –„EU2020 – un an plin de provocări” – pentru cele mai bune materiale jurnalistice despre Uniunea Europeană, Europa şi provocările actuale la nivel european.

Din juriul pentru toate categoriile Galei Presei Clujene fac parte Alison Mutler (fost corespondent-șef pe România al Associated Press, actual redactor la secția engleză a Universul.net), Luiza Vasiliu (editor coordonator Scena9) și Sebastian Zachmann (redactor la Adevărul)

Anuarului Presei Clujenel își propune să fie un „best of”, care să radiografieze o perioadă lungă din viața județului Cluj. APPC Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) a luat ființă în 2005, ca organizație reprezentativă a presei clujene. Ea numără peste 50 de jurnaliști activi și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști. De-a lungul acestor 15 ani de activitate, APPC a organizat zeci de dezbateri, training-uri și manifestări de solidarizare sau protest, și a luat frecvent poziție în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a crește gradul de profesionalizare al jurnaliștilor și de a proteja libertatea presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri