Un vaccin contra COVID-19 susţinut de guvernul indian ar putea fi lansat încă din februarie, cu luni mai devreme decât era de aşteptat, deoarece studiile din ultima etapă încep luna aceasta şi până acum au arătat că este sigur şi eficient, a declarat un cercetător din guvern.

Bharat Biotech, o companie privată care dezvoltă COVAXIN împreună cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), condus de guvern, spera să lanseze vaccinul doar în al doilea trimestru al anului viitor.

„Vaccinul a demonstrat o eficacitate bună”, a declarat joi cercetătorul senior ICMR Rajni Kant, care este, de asemenea, membru al grupului de lucru pentru COVID-19.

„Se aşteaptă ca până la începutul anului viitor, în februarie sau martie, să fie disponibil.”

O lansare în februarie ar face din COVAXIN primul vaccin fabricat în India care va fi lansat.

Kant, care este şeful celulei de gestionare, politică, planificare şi coordonare a cercetării ICMR, a declarat că Ministerul Sănătăţii trebuie să decidă dacă vaccinurile se pot administra populaţiei chiar şi înainte de finalizarea studiilor din etapa a treia.

„Poate exista un anumit risc. Dacă sunteţi gata să vă asumaţi riscul, puteţi lua vaccinul. Dacă este necesar, guvernul se poate gândi să administreze vaccinul într-o situaţie de urgenţă,” a spus Rajni Kant.

Ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, a declarat în septembrie că guvernul ia în considerare acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin COVID-19, în special pentru persoanele în vârstă şi persoanele care au un loc de muncă cu risc ridicat de contaminare.

Cazurile de infecţii cu coronavirus din India au crescut joi cu 50.201, ajungând la 8,36 milioane, al doilea bilanţ după Statele Unite. Decesele au crescut cu 704, totalul fiind acum de 124.315. Creşterea zilnică a infecţiilor şi a deceselor a încetinit la mijlocul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.