Caută
Close this search box.

Agenţia Europeană a Medicamentului va autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie

vaccin

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech, pe 21 decembrie, după apelurile statelor europene pentru a grăbi procesul de evaluare.

Potrivit europa.eu, citat de Digi24, o decizie cu privire la autorizarea vacinului va fi luată înainte de Crăciun, cu opt zile mai devreme decât era planificat inițial. EMA a fost confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca statele din UE să poată începe vaccinarea populației.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis prin intermediul unei postări pe Twitter că statele europene ar putea să înceapă campaniile de vaccinare încă de anul acesta dacă vaccinul Pfizer-BioNTech va primi aviz pozitiv, potrivit Agerpres.

”Probabil că primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020”, a scris ea pe Twitter, după ce EMA a anunţat că va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTec, precizând de asemenea că a primit date suplimentare despre acest vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri