Piaţa centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulţime de petrecăreţi veniţi să vadă concertul şi artificiile de Anul nou.

Televiziunea publică a arătat participanţi la festivităţi purtând măşti faciale, dar stând aproape unul de altul în Piaţa Kim Ir Sen, cu baloane şi lumini în mâini.

Artiştii, care nu purtau măşti de protecţie, au cântat şi dansat pe o scenă decorată cu un uriaş „2021” colorat. Oameni de zăpadă gigantici băteau cadenţa în timp ce cântăreţii interpretau cântece patriotice, cu refrene precum „Glorie generalului Kim Jong Un” şi „Cel mai mult îmi iubesc ţara”.

Totuşi, festivităţile au fost mai limitate ca amploare decât în anii trecuţi, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Coreea de Nord a susţinut că nu a înregistrat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, deşi a efectuat mii de teste, iar guvernul nord-coreean a închis aproape complet graniţele ţării şi a adoptat şi alte măsuri stricte pentru a împiedica apariţia epidemiei.

Totuşi, oficiali din Coreea de sud şi SUA au exprimat îndoieli că nu au existat cazuri de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here