Caută
Close this search box.

Ciolacu, după consultările de la Cotroceni: Președintele Iohannis ne-a felicitat pentru câștigarea alegerilor și a recunoscut că propunerea noastră de premier e onorabilă

ciolacu

Marcel Ciolacu a susținut o primă conferință de presă, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și delegația PSD. „Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri”, a declarat social-democratul, care susține că țara nu își permite „o majoritate fragilă” în Parlament și „un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție în acest moment”.

Ce a declarat Marcel Ciolacu (PSD), după discuția între președintele Klaus Iohannis și delegația PSD

„Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea Partidului Social Democrat, în persoana domnului doctor Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă. Am menționat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituție, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie. Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât din punctul pandemiei, al crizei sanitare, cât și a crizei economice, și nu ne permitem o majoritate, în Parlament, fragilă și considerăm în continuare că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție în acest moment pentru România. Normal, în această construcție politică, partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze primul-ministru în persoana domnului Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu.

Referitor la posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să fi întrebat delegația PSD, în timpul consultărilor, cu cine ar putea forma social-democrații o majoritate parlamentară pentru un guvern condus de Alexandru Rafila: „Am și făcut propunerea – un guvern de uniune națională, în care toate forțele politice să fie reprezentate”.

Întrebat dacă acest guvern de uniune națională ar cuprinde și Partidul Național Liberal, președintele PSD a afirmat: „Inclusiv Partidul Național. Dacă sunt toate forțele politice, din câte știu eu Partidul Național Liberal este reprezentat în Parlament. Noi am exclus orice posibilitate de a face un guvern cu Partidul Național Liberal, deoarece cu toții constatăm consecințele guvernării Partidului Național Liberal din ultimul an de zile”. Într-un guvern de uniune națională, spune Marcel Ciolacu, „sunt toate forțele politice, cu mențiunea că Partidul Social Democrat, care a câștigat alegerile, lucru recunoscut și de către Președintele României, va face propunerea de prim-ministru în persoana domnului Alexandru Rafila”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri