Şoferul de 51 de ani care a ucis cinci oameni, printre care şi un bebeluş, intrând cu maşina într-o zonă pietonală din Trier a fost plasat miercuri în detenţie preventivă, a anunţat parchetul, relatează AFP.

Plasarea într-un centru de îngrijiri psihiatrice a acestui bărbat, care consumase alcool marţi la momentul producerii faptelor, a fost o perioadă luată în considerare. Dar un judecător de instrucţie al tribunalului din Trier a decis în cele din urmă plasarea sa în detenţie.

El este urmărit penal pentru cinci omucideri şi 18 tentative de omucidere, a mai precizat sursa citată.

Aflat la bordul unui SUV, bărbatul a intrat în mare viteză marţi după-amiază într-o zonă pietonală din acest oraş din landul Renania-Palatinat, provocând moartea a cinci persoane, printre care şi un bebeluş de nouă săptămâni, şi rănind alte 18, dintre care şase grav.

Foto: Harald Tittel/dpa via AP

El a fost reţinut la câteva minute după cursa sa nebună, a cărei motivaţie nu a fost încă stabilită.

Foto: thelocal.de

Anchetatorii au exclus totuşi orice mobil politic sau religios.

Sute de persoane s-au adunat miercuri dimineaţă, în pofida restricţiilor legate de pandemie, în apropiere de Porta Nigra, monument emblematic din Trier, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

„Să întreţinem această solidaritate pe care o văd aici, în acest moment, în săptămânile şi lunile care vor veni”, a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.

175 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here