Președintele Klaus Iohannis a decorat marți seară, la Palatul Cotroceni mai multe cadre medicale care se află în prima linie a luptei cu epidemia de coronavirus, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

În discursul său, șeful statului a subliniat că aceștia onorează vocația de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru și cât de dificil este pentru ei să se afle în prima linie.

Mai jos, comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare.

Astfel, în semn de apreciere pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele României a conferit:

  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moinești), doamnei dr. Băloi Adelina (Timișoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraș Ioana (Iași), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (București) și domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea);
  • Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

  • Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București;
  • Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
  • Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
  • Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
  • Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
  • Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here