Discuţiile dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, legate de un acord comercial post-Brexit, au continuat peste noapte. Londra este de părere că actuala ofertă a UE rămâne inacceptabilă, a afirmat o sursă din guvernul britanic, transmite Reuters.

Premierul britanic, Boris Johnson, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au subliniat amândoi că Regatul Unit este foarte aproape să-şi finalizeze desprinderea de UE, în trei săptămâni fără un acord.

„Discuţiile continuă peste noapte, dar oferta UE de pe masă rămâne inacceptabilă”, a spus sursa britanică, citată de Agerpres.

„Prim-ministrul va depune toate eforturile, dar este absolut clar: orice acord trebuie să fie corect şi să respecte poziţia fundamentală că Regatul Unit va fi o naţiune suverană peste trei săptămâni”, a adăugat sursa.

Fără un acord de liber schimb cu Bruxellesul pe 31 decembrie, schimburile între Londra şi UE, principalul său partener, se vor face în conformitate cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, sinonime cu impunerea de taxe vamale şi cote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here