Mai bine de jumătate dintre alegătorii americani cred că presa de știri a ignorat dezvăluirile legate de laptopul lui Hunter Biden pentru a-l ajuta pe tatăl său să câștige alegerile prezidențiale.

Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de Rasmussen și dat publicității marți, 52% dintre americani sunt convinși că povestea cu laptopul și cu mesajele din el, care dezvăluiau afaceri comerciale ilicite cu străinătatea, a fost îngropată intenționat pentru a nu îi compromite șansele lui Joe Biden la Casa Albă.

Treizeci și doi la sută afirmă că afacerea a fost ignorată deoarece era „minată de partizanat politic”, iar 17% nu au știut ce să răspundă, informează canalul de televiziune Newsmax.

56% dintre americanii cu drept de vot cred că este probabil ca bătrânul Biden să fi fost consultat și să fi profitat de pe urma relațiilor comerciale ale fiului său din Ucraina și China, iar 43% consideră că acest lucru este „foarte probabil”.

În schimb, cei care cred că implicarea lui Joe Biden este improbabilă reprezintă 38%, iar 22% cred că este „foarte improbabilă”.

Sondajul a fost realizat în zilele de luni și marți, la mai puțin de o săptămână după ce Hunter Biden a recunoscut că procurorii din statul Delaware îl investighează în privința taxelor declarate. Ancheta a început în 2018, dar abia acum s-a aflat de ea.

Prins cu minciuna
Recunoașterea lui Hunter Biden are loc la două luni după ce New York Post a dezvăluit pentru prima dată existența laptopului, lăsat să fie reparat la un atelier din Delaware și care conținea e-mail-uri indicând că Hunter Biden l-a prezentat pe tatăl său unui membru din conducerea companiei Burisma, unde fiul era angajat în consiliul director.

Acest lucru contrazice declarațiile anterioare ale lui Joe Biden potrivit cărora nu ar fi vorbit niciodată cu fiul său despre afacerile acestuia.

E-mail-urile arată și că oficialul ucrainean l-a întrebat pe Hunter Biden despre modurile în care „ți-ai putea folosi influența” în beneficiul companiei energetice.

Twitter a blocat orice postare care includea aceste dezvăluiri, afirmând că încălcau politicile companiei, iar Facebook și-a folosit și ea mecanismele de cenzură pentru a opri răspândirea poveștii.

Pe aripile presei
Un sondaj Rasmussen din luna iulie dezvăluia că 75% dintre votanții Republicani și 47% dintre cei neafiliați considerau că presa îl va favoriza pe Joe Biden în campania electorală. Doar 29% dintre votanții Democrați au fost de acord cu această afirmație.

Ultimul sondaj afirmă că 70% dintre alegători au urmărit îndeaproape dezvăluirile despre Hunter Biden, iar 38% foarte îndeaproape.

Dintre cei care au urmărit îndeaproape relatările, 76% au afirmat că presa de știri a ignorat în mod deliberat afacerea înainte de alegeri pentru a-l ajuta pe Joe Biden, iar 72% au spus că probabil acesta a profitat de pe urma afacerilor fiului său în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.