Caută
Close this search box.

Milionarul Bobby Păunescu s-ar afla în spatele formaţiunii AUR

Bobby Păunescu

AUR, formațiunea extremistă care constituie marea surpriză a alegerilor parlamentare, este controlată din umbră, printre alții, și de milionarul Bobby Păunescu.

Acesta și-a făcut apariția duminică seară, la sediul AUR, pentru a-și manifesta bucuria, alături de liderii de fațadă.

Bobby Păunescu a apărut cu gura până la urechi, alături de avocata Diana Şoşoacă, cea care s-a remarcat prin numeroase scandaluri publice, legate de măsurile sanitare de combatere a pandemiei.

Bobby Păunescu este fiul lui George Constantin Păunescu (GCP), fost colonel de Securitate, scria „Catavencii”, în anul 2019. GCP, alături de frații săi, a construit un imperiu financiar evaluat la sute de milioane de euro.

Ce scria publicaţia „Catavencii”, despre familia Păunescu:

Una dintre familiile care nu s-au ascuns nici măcar o secundă după 1990 a fost familia Păunescu: George Constantin, Viorel și Valentin (decedat între timp). Valentin a fost cel mai discret, ocupându-se de divizia print a familiei, reprezentată în principal de Curierul Național și de alte câteva publicații pasagere.

Viorel a fost cârciumarul nomenclaturii și al fotbaliștilor, gestionând ani buni Barul Melody, din București, și pe cel cu același nume, din Mamaia.

Relațiile foarte bune cu fotbaliști de top, printre care Hagi, Pițurcă și Lăcătuș, l-au scăpat de furia celor care, după 1989, i-ar fi luat gâtul pentru că era principalul furnizor de alcool și fuste al lui Nicu Ceaușescu.

George Constantin însă a fost cel care a venit cu relațiile profunde, banii din conturile unității și oportunitățile de afaceri.

George Constantin Păunescu a lucrat până în 1990, în comerțul exterior. A lucrat ani de zile în străînătate și a ajuns până la nivelul de director al secției import-export și mai apoi director al direcției de valută, în Ministerul Comerțului Exterior. GC Păunescu a ajuns până la gradul de colonel, în Direcția Securității Statului.

După 1990, GCP și frații săi au făcut avere rapid, mai ales cumpărând de la stat foarte ieftin diverse active importante, precum Hotel Intercontinental, Hotel Lido sau Hotel Rex din Mamaia.

Afacerile familiei Păunescu au fost finanțate cu bani de la Bancorex, pe o filieră care punea la cale toate ingineriile financiare ale vremii.

Răzvan Temesan, șeful Bancorex, era omul cu banii, GCP era cel care punea în practică, Viorel Hrebenciuc era cel care gândea loviturile, iar Virgil Măgureanu era cel care asigura informativ și relațional totul.

George Constantin Păunescu a dat o țeapă de 189 de milioane de dolari Bancorex, bani din care AVAS a mai recuperat doar 20 de milioane. O parte din ce a rămas la familia Păunescu s-a dus de exemplu în plata studiilor efectuate în SUA de către cei doi copii ai familiei Măgureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri