Caută
Close this search box.

Mitralieră Rădulescu susţine că nu îl mai interesează politica. „Am hoteluri, clinici medicale, mă întorc la afaceri”

Mitralieră Rădulescu

Fostul deputat PSD Cătălin Mitralieră Rădulescu anunță că a renunțat cu totul la politică, după ce a rămas în afara Parlamentului. El spune că se va întoarce la afaceri.

„Voi face ce am făcut și înainte de a intra în Parlament. Spre deosebire de alții care aveau salarii la stat, eu am venit din privat. Aveam hoteluri, o companie de construcție, clinici medicale. Mă întorc la afaceri.

Am o clinică cu sora mea în București, o să redevin patron de clinică, dar o să văd dacă o să și profesez ca medic. Voi vedea. Renunț la politică, mă apuc de business. Nu îmi mai trebuie politică”, a declarat Cătălin Rădulescu pentru Newsweek Romania.

DNA a anunțat că a început urmărirea penală, împotriva deputatului PSD Cătălin Rădulescu, pentru modul în care a obținut titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”. Și Marcel Ciolacu este implicat într-un dosar penal, pe această temă.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, la dată faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– fals în declarații în formă continuată,

SANDA ADRIAN, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant

TĂNASE CORINA DENISA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,

CECHI CRISTINA VALENTINA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Suspecții Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urmă acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în dată de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Titlul menționat mai sus se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștință pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revoltă muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revoltă muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol

Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea să revoluționară în orașele Timișoara și București în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezultă că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu dată de 22 decembrie 1989, după fugă dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecință obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu dată de 01.01.2015, în total 143.420 lei.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penală în zilele de 14 și 15 decembrie 2020.

DNA a deshis un dosar penal și în privința modului în care șeful PSD, Marcel Ciolacu, și încă alți 11 indivizi au primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”. Ciolacu a primit certificatul de „luptător” la începutul anului 2019.

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar care a fost deschis în urmă unei plângeri adresată DNA de către revoluționarul Marian Moroșanu Tivilic privind acordarea de titluri de „luptător” de către Secretariatul de stat pentru revoluționari.

Într-o adresa a DNA din 20 octombrie, în care Moroșanu este anunțat că plângerea să a fost clasată, procurorii DNA menționează însă că a fost constituit un nou dosar penal, prin disjungerea cauzei, în ce privește modul în care șeful PSD a obținut titlul de „luptător”.

Ordonanța este semnată de Mihai Prună, procuror șef adjunct secție în cadrul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri