Negocierile între echipele PNL, USR PLUS și UDMR, reunite sâmbătă, la Vila Lac, pentru a stabili funcțiile în Guvern și la vârful Parlamentului, sunt blocate de câteva ore.

Cauza o reprezintă USR PLUS, coaliţie care pune o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe. Şi anume, să primească funcția de prim-ministru sau, dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, susțin sursele politice ale Digi24.

Cei de la USR PLUS cer ca, dacă PNL va avea funcția de premier, ei să o primească obligatoriu pe cea de președinte la Camera Deputaților. Sau, ca variantă, dacă PNL vrea neapărat funcția de președinte la Camera Deputaților, să cedeze USR PLUS funcția de prim-ministru.

Pentru funcția de premier, USR PLUS îl propune pe Dacian Cioloș, iar pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe Dan Barna.

PNL este reprezentat la negocierile pentru împărțirea funcțiilor de Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.

USR PLUS și-a trimis la negocieri o echipă formată din Dragoș Tudorache, Vlad Vociulescu, Dominic Fritz, Dan Barna, Ionuț Moșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here