Caută
Close this search box.

„Nu fi şoşoacă!” – o nouă expresie care începe să devină populară în România

Şoşoacă

Senatoarea Diana Şoşoacă îşi consumă rapid izul de credibilitate publică, prin comportamentul ei excentric, care a dat naștere unei noi expresii, ce începe să fie folosită tot mai des: „Nu fi şoşoacă!”.

„Înțeleg că AUR a adus deja o contribuție la tezaurul limbii române și la cultura națională, în general. A intrat în uz expresia: ‘Nu fi şoşoacă!’ Sper ca Academia Română să ia notă și să oficializeze expresia”, a scris jurnalistul Mircea Marian, pe Facebook.

Diana Şoşoacă a devenit vedetă în ultima lună, în urma unor acțiuni și declarațîi publice una mai halucinantă decât cealaltă. Cea mai recentă manifestare a lui Şoşoacă a avut loc când, la consultările de la Palatul Cotroceni, a decis să își dea jos masca, în fața președintelui Iohannis.

Şoşoacă a relatat apoi, într-un live pe Facebook, cum și-a dat jos masca în fața președintelui Iohannis, la consultările de la Cotroceni, lăudându-se că „am continuat să mă uit puternic în ochii președintelui”.

Ea a mai anunțat că le face plângeri penale consilierilor din Administrația Prezidențială și ofițerilor SPP, care au obligat-o să își pună masca pe gură.

„Am continuat să mă uit puternic în ochii președintelui, s-a ridicat în picioare, ne-am ridicat și noi. (…) În acel moment mi-am luat masca de la gură și am pus-o jos pe masă, rămânând fără mască în față președintelui României.

S-a uitat la mine, ne-am uitat la dânsul, ne-am salutat, ‘la revedere domnule președinte’. De acolo am ieșit fără nicio mască, SPP-ul înlemnit, m-a rugat să-mi pun masca, le-am spus că am drepturi în această țară, că am o adeverință medicală.

Toți albiti, intepeniti, ne-au condus spre ieșire, unde nimeni nu a mai avut curajul să ne spună nimic. Se uitau la mine înlemniţi, nu înțelegeau cum pot să mă plimb fără mască în interiorul Palatului Cotroceni. Pot, pentru că legea îmi permite. Și știu toți că ce s-a adoptat de guvern este ilegal.

Eu, Diana Iovanovici Şoşoacă, în timpul discuției cu domnul președinte mi-am dat jos masca de la gură pentru că este dreptul meu la aer, la respirat. Este dreptul meu!

Cei care mai îndrăznesc să mai jignească, vă blochez și vă șterg mesajele. Astăzi am transmis din partea poporului român un mesaj: trebuie dată masca jos! Voi formula o plângere penală împotriva consilierilor și celor de la SPP care m-au obligat să îmi pun masca chiar și pe gură”, a spus Şoşoacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri