Caută
Close this search box.

Orban: Nu a fost o scădere. Cel mai mare număr de teste s-a făcut în noiembrie – 864.819. Permanent, se rostogolesc aceleaşi neadevăruri

orban

Premierul Ludovic Orban a declarst că cel mai mare număr de teste a fost efectuat în luna noiembrie, anume 864.819. Şeful Executivului a acuzat că în permanenţă se rostogolesc aceleaşi neadevăruri, care nu au nici o legătură cu realitatea.

„În luna iunie au fost 270.915 de teste, în august 600.339 de teste. Cel mai mare număr de teste s-a efectuat în noiembrie – 864.819. Asta este evoluţia capacităţii de testare, a testelor efectuate.

Să te faci că nu vezi că 30 noiembrie, Ziua Sfântului Apostol Andrei, 1 decembrie – Ziua Naţională – au fost zile libere mi se pare anormal. Se ştie că în zilele libere există o capacitate mai mică de testare.

Noi am crezut capacitatea faţă de ziua de duminică – ziua cu cel mai mic nunăr – am crescut la 15.000 – 16.000 de teste, deşi erau zile libere. Capacitatea de testare este adaptată permanent la solicitările care există.

Definiţia de caz şi cele care se testează la cerere”, a afirmat Ludovic Orban.
Prim-ministrul a adăugat că numărul de teste depinde şi de câte persoane solicită testarea, care se încadrează în definiţia de caz.

„Faptul că se fac 37.000 – 32.000 de teste depinde în mare măsură şi de numărul de persoane care solicită testarea şi care se încadrează în definiţia de caz. (…)

Dacă există cerere pentru testare suplimentară, până la 54.000 de teste, cât este capacitatea minimală, testarea se poate face. Nu a existat cerere. Permanent, se rostogolesc aceleaşi neadevăruri, care nu au nici o legătură cu realitatea”, a completat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri