Caută
Close this search box.

Tomac: Ne-am bucura să se încheie cu PMP în continuare în Parlament

tomac

Eugen Tomac a precizat că PMP aşteaptă cu optimism rezultatele finale, la alegerile legislative, şi s-ar bucura ca partidul să fie în continuare în Parlament.

El a adăugat că este clar că va trebui să existe negocieri, în vederea unei coaliţii guvernamentale. Întrebat dacă PMP e dispus să guverneze cu UDMR, liderul formaţiunii a spus:

„Politica înseamnă compromis şi există lucruri care pot fi acceptate de către PMP şi există lucruri pe care nu le putem negocia”.

„Ne-am bucura să se încheie această campanie cu PMP în continuare în Parlament. Aşteptăm rezultatele oficiale. Este foarte important să se confirme toate aceste estimări.

După ce vom avea aceste rezultate, trebuie să vedem exact cum arată aritmetica parlamentară în ceea ce priveşte formarea unei viitoare coaliţii pentru că din rezultatele pe care avem până la această oră este limpede că va trebui să se creeze o coaliţie guvernamentală şi abia din acel moment ne putem aşeza şi pune pe masă variante de lucru.

Din start respingem orice proiect cu PSD. Suntem conştienţi că traversăm una dintre cele mai dure crize şi ţara are nevoie de stabilitate, deci de o majoritate confortabilă în Parlament, dar asta nu mai depinde doar de PMP.

PMP, aşa cum anul trecut a făcut ceea ce trebuie când a pus umărul la demiterea Guvernului Dăncilă şi instalarea Guvernului Orban, va face ceea ce trebuie şi într-o nouă ecuaţie. Dar până atunci, rămânem rezervaţi şi aşteptăm rezultatul final comunicat de BEC.”, a declarat Eugen Tomac.

Chestionat dacă PMP nu exclude o guvernare alături de UDMR, liderul partidului a replicat:

„Politica înseamnă compromis şi există lucruri care pot fi acceptate de către PMP şi există lucruri pe care nu le putem negocia. Dar până atunci, pentru noi, este extrem de important să aşteptăm cu optimismul necesar rezultatul final şi după vom discuta şi vom prezenta punctul nostru de vedere, cu privire la orice construcţie viitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri