Caută
Close this search box.

Veste mare pentru România! EURO 2023 pentru tineret va fi găzduit de ţara noastră

frf

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că organizarea Campionatului European de tineret din 2023, alături de Georgia, reprezintă un mare succes pentru România.

„Găzduirea Campionatului European din 2023 înseamnă un mare succes pentru România şi implicit oportunitatea de a ne dezvolta şi mai mult baza de selecţie pentru fotbalul românesc, dar şi posibilitatea de a contribui decisiv la creşterea numărului de jucători implicaţi în fotbal, precum şi a investiţiilor din partea cluburilor în propriile echipe de copii şi juniori”, a spus Burleanu, conform site-ului oficial al FRF.

„România a primit onoarea şi responsabilitatea de a găzdui EURO 2020, de a organiza tragerea la sorţi pentru acest Campionat European, apoi întreg turneul EURO pentru U19 de anul viitor.

În acelaşi timp, Georgia a ratat finala Europa League de anul viitor şi şansa EURO 2020. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, este clar că şi alte ţări merită să capete această experienţă şi vizibilitate europeană.

Totodată, UEFA a apreciat în repetate rânduri capacitatea de organizare a echipei FRF, avem o echipă de profesionişti care lucrează excelent cu colegii din UEFA Events, ceea ce m-a determinat permanent să fiu încrezător în şansele ţării noastre”, a adăugat el.

Burleanu a subliniat totodată faptul că prin găzduirea EURO 2023, reprezentativa de tineret a României va fi prezentă la al treilea turneu final consecutiv, iar obiectivul este calificarea în ediţia următoare a Jocurilor Olimpice, Paris 2024.

„Această calificare obţinută prin organizarea turneului final face să avem trei generaţii consecutive de jucători care participă la un turneu final de U21. E o chestiune doar de timp ca aceşti jucători tineri să crească şi să se impună la cluburi mari şi apoi la prima reprezentativă”, a precizat Răzvan Burleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri