Caută
Close this search box.

VIDEO Paul Caradan, fondator Osteomedicare.ro, la MagnaNews LIVE: Rolul osteopatiei în durerea de spate

Invitat la MagnaNews LIVE în emisiunea jurnalistei Rodica Sărmaș Furnea, Paul Caradan, fondator Osteomedicare.ro, a vorbit despre modul în care osteopatia poate fi abordată în tratamentul durerilor de spate.

Dacă ne gândim că aproape nu există persoană care de-a lungul vieții să nu trăiască cel puțin un episod dureros la nivel cervical, toracal, lombar, sacral, ne putem face o imagine asupra gradului de răspândire a acestei afecțiuni”, a declarat osteopatul Paul Caradan.

Navetist între Copenhaga și București, extrem de studios, Paul Caradan încercă să facă loc unei profesii de succes în Occident.

Durerea de spate poate fi un simptom al mai multor probleme medicale. De obicei, rezultă dintr-o afectare a ligamentelor, mușchilor, nervilor, vertebrelor sau fasciilor.

Osteopatia este o metoda de terapie a durerilor de spate în care practicienii acționează manual la nivelul mușchilor și articulațiilor, pentru a trata disfunctiile și a restabili mobilitatea și funcționalitatea lor.

Tehnicile specifice includ întinderi, presiune ușoară și rezistență, manipularea coloanei vertebrale.

Studiile clinice au dovedit că acest tip de terapie complementară reduce semnificativ durerile lombare și produce efecte pe o durată ce se poate întinde pe câteva luni.

Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament ce abordează corpul în mod holistic, ca un întreg, subliniază Paul Caradan.

Cele mai frecvente afecțiuni pe care le abordează osteopatia sunt cele de la nivelul coloanei vertebrale – discopatii, protruzii, hernii de disc, care se pot trata prin această metodă.

Programările se pot face la telefon +40 727474515, iar detalii despre tratamente găsiți pe platforma www.osteomedicare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri