Caută
Close this search box.

Anca Alexandrescu s-a umplut de bani de la GazMunayGas

anca alexandrescu

Anca Alexandrescu i-a consiliat pe Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Liviu Dragnea. Pare o figură nelipsită de la vârful PSD, la vedere sau din umbră.

A produs multe întrebări și scenarii prezența acesteia, după demisia lui Ponta de la Guvern, în staff-ul KazMunayGas. KazMunayGas Interna­tional (KMGI) este fosta companie Rompetrol.

Evident, se făcea o legătură foarte clară între comportamentul mai mult decât amabil al premierului Ponta cu KMGI și relația profesională dintre Anca Alexandrescu și Victor Ponta.

Care a fost beneficiul Ancăi Alexandrescu din relația de serviciu cu KMGI: însă nu s-a știut niciodată: în toate declarațiile de avere depuse de aceasta, sumele primite de la KazMunayGas au fost anonimizate, informează Newsweek.

În aproximativ un an, Anca Alexandrescu ar fi câștigat peste jumătate de milion de lei de la KMGI. Potrivit unei declarații de avere depuse în 2018, Anca Alexandrescu a fost PR al KazMunayGas, între iunie 2016 și mai 2017. Un an, deci.

Consiliera greilor din PSD a menționat această calitate și într-o declarație de avere din 2016 (deși nu era nevoită, întrucât legea prevede obligativitatea declarării veniturilor din anul fiscal anterior – 2015, așadar în acest caz, an în care Anca Alexandrescu nu lucra pentru KMGI), și în cea din 2018 pomenită anterior. În ambele declarații, suma câștigată de la compania petrolieră este înlocuită de cuvântul „Confidențial“.

În 2016, susţine suma cifrată, suma a fost de aproape 135.000 de lei net. În 2017, a depășit 440.000 de lei net. În total, este vorba de 575.000 de lei net, pentru 12 luni. În medie, venituri de 48.000 de lei lunar, adică 10.000 de euro net.

Nici un șef de PR de pe piața din România nu câștigă această sumă netă lunar, de la o singură companie, salariul pentru o astfel de poziție fiind în jurul sumei de 5.000 de euro net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri