Caută
Close this search box.

Cine este ”șamanul QAnon”, protestatarul cu căciulă de blană cu coarne, devenit imaginea asaltului de la Capitoliu

Imaginile cu un protestatar vopsit pe față și cu o căciulă cu coarne în cap, aflat în sediul Congresului SUA, s-au viralizat miercuri pe rețelele sociale.

Omul este cunoscut drept un vechi suporter al QAnon, o conspirație bizară care susține că Donald Trump duce o luptă secretă împotriva unei rețele de pedofili sataniști.

Image source:
France24 via AFP

Pentru cei mai mulți, omul a reprezentat o prezență spectaculoasă, sau măcar exotică, ținând cont de felul în care imaginile cu el s-au viralizat pe rețelele sociale. În Congres, Angeli a fost surprins în timp ce gesticulează, vorbește cu forțele de ordine sau ține în mână un steag. Lucru pe care l-a făcut și la alte proteste la care a fost prezent.

Angeli a a fost prezent și la mitingurile împotriva restricțiilor COVID, dar și la cele care contestau rezultatele alegerilor prezidențiale din Arizona.

Potrivit Libertatea, QAnon este o conspirație bizară care susține că Donald Trump duce o luptă secretă împotriva unei rețele de pedofili sataniști, ce cuprinde politicieni democrați, oameni de afaceri și vedete apropiate de stânga politică. Mișcarea câștigă milioane de suporteri în SUA, dar și în multe alte țări, inclusiv în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri