Caută
Close this search box.

Coreea de Nord și-a prezentat „cea mai puternică armă din lume”. Ce planuri are liderul de la Phenian?

Coreea de Nord se laudă cu o nouă armă de calibru, despre care presa de la Phenian spune că ar fi cea mai puternică.

Coreea de Nord continuă a produs încă o armă misterioasă, despre care se știu foarte puține lucruri. Oamenii lui Kim Jong-un au dezvoltat o rachetă balistică. Despre care presa de la Phenian spune că „este cea mai puternică armă din lume”. Bineînțeles, poate fi vorba doar despre propaganda cunoscută a nord-coreenilor. Sau poate fi într-adevăr o adevărată forță. Rachetele vor fi plasate pe un submarin nuclear.

Mai multe astfel de rachete au apărut la o paradă la care a participat și liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, conform presei de stat. Această demonstrație de forță a avut loc cu câteva zile înainte învestirii în funcție a lui Joe Biden, viitorul președinte al SUA, conform jurnaliștilor britanici de la BBC.

Mulțimea din Coreea de Nord a salutat cu entuziasm arma
Au fost văzute cel puțin patru rachete mari, de culoare alb-neagră. Care au fost etalate în văzul mulțimii entuziaste, spune sursa citată. Analiștii militari internaționali au remarcat faptul că a fost vorba despre o armă nemaivăzută până acum.

Chiar săptămâna trecută, dictatorul din Coreea de Nord afirmase că America reprezintă cel mai mare dușman pentru țara sa. „Indiferent cine ar fi la putere, adevărata natură a politicii sale împotriva Coreei de Nord nu se va schimba niciodată”, afirmase liderul de la Phenian. „Anul nou, noul Pukguksong”, a scris pe Twitter, Ankit Panda, expert nord-coreean în domeniul rachetelor balistice.

Odele ridicate de agenția de știri din Coreea de Nord
Îmbrăcat într-o haină de piele, purtând o căciulă de blană pe cap, Kim Jong-un a zâmbit și făcut cu mâna în timp ce urmărea demonstrația din Piața Kim Il Sung din Phenian. Care a mai inclus, de asemenea, și trupe de infanterie, artilerie și tancuri.

„Cea mai puternică armă din lume, racheta balistică cu lansare submarină, a intrat în piață una după alta, demonstrând cu cu forță puterea forțelor armate revoluționare”, a anunțat agenția oficială nord-coreeană de știri.

Totuși, cea mai mare rachetă balistică prezentată de nord-coreeni a apărut anul trecut, la o paradă din luna octombrie. Despre ea se crede că poate lovi SUA în orice zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri