Deputatul Dumitru Coarnă, fost șef celui mai important sindicat al polițiștilor, face, conform unor surse judiciare, obiectul unei anchete a procurorilor DNA, pentru șantaj, trafic de influență și aderare la un grup criminal organizat după ce inițial a fost chemat în instanță de șeful unui inspectorat județean de poliție, pentru o serie de declarații publice, considerate defăimătoare.

Coarnă ar fi afirmat, la mai multe posturi de televiziune, că fostul șef al IPJ Călărași, comisarul șef Marian Iorga, actual inspector șef al IPJ Prahova, ar fi comis infracțiuni puternice.

Afirmațiile făcute de Dumitru Coarnă, pe atunci în calitate de președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), au început să apară în spațiul public după ce pe numele președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, au fost întocmite mai multe dosare penale, conform Gândul.

Unul dintre acestea, înregistrat în 2019, a fost întocmit de polițiștii călărășeni în urma unui scandal legat de concedierea unor angajați ai Consiliului Județean. Dați afară, oamenii au dat instituția în judecată și au revenit la serviciu după ce instanța a decis că trebuie repuși imediat pe funcțiile ocupate anterior desfacerii contractelor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here