Caută
Close this search box.

Lovitură pentru Trump: Vicepreședintele SUA nu se va opune certificării victoriei lui Biden

sua

Președintele în exercițiu, Donald Trump, care în continuare refuză să-și accepte înfrângerea în alegerile prezidențiale din noiembrie, primește o nouă lovitură din partea vicepreședintelui Mike Pence (foto), care a declarat că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegeri.

Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ”constrângerilor” Constituţiei, relatează AFP, conform Agerpres.

De asemenea, Pence a transmis un mesaj clar de desolidarizare totală cu manifestanții care au pătruns cu forța în interiorul Capitoliului, cerându-le acestora să să iasă afară și să protesteze acolo, în mod pașnic și legal.

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, așadar înaintea pornirii violențelor de la Capitoliu.

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

Sesiunea Congresului, întreruptă de manifestanții pro-Trump

Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat miercuri de urgenţă o sesiune menită să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, măsură luată după intrarea manifestanţilor pro-Trump în incinta Capitoliului, relatează AFP.

Preşedintele în exerciţiu, care refuză să-şi accepte înfrângerea, şi-a chemat susţinătorii să protesteze la Washington, în marja acestei sesiuni protocolare. După ce l-au ascultat, unii manifestanţi s-au îndreptat spre Congres şi poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00, potrivit unui comunicat.

Ciocniri violente cu forțele de ordine

Susţinători preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden, transmite EFE.

Drept urmare, poliţia a ordonat evacuarea a două edificii alăturate şi închiderea de urgenţă a Capitoliului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri