Nicuşor Dan a anunţat  că a decis ca Primăria Capitalei să renunţe la dosarele pornite de fosta administraţie, împotriva presei şi a opozanţilor, care se află în prezent pe rolul instanţelor.

„Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică, pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii”, a adăugat edilul general.

„Am decis ca Primăria Generală să renunţe la dosarele pornite de fosta administraţie, împotriva presei şi opozanţilor, care se află în prezent pe rolul instanţei.

Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos şi sunt sugestive pentru modul în care fostul primar al Capitalei a înţeles misiunea funcţiei sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp şi a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia.

Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii.

Libertatea de exprimare este un atribut al unei democraţii sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul Bucureşti pe care îl promovez înseamnă transparenţă şi parteneriat onest cu toţi cetăţenii Bucureştiului.

Sunt 8 procese la care renunţăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurenţiu Sîrbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Ştirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Sunt alte trei procese la care vom renunţa, când vor fi motivate hotărârile judecătoreşti din prima instanţă, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt cinci procese deja pierdute definitiv de Primărie, cu: Ziarul Naţional, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Buşoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.