Caută
Close this search box.

Primarul Dan Tudorache a plătit avocaţii cu 750.000 de lei, din bugetul Primăriei Sector 1

daniel tudorache

Actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a prezentat pe Facebook plățile făcute în perioada anilor 2018 – 2020, când primar era Dan Tudorache (PSD), către diferite cabinete de avocatură, deși Primăria are un departament juridic.

Este acelaşi modus operandi care se constată de exemplu la Doina Gradea, PDG SRTv, care a plătit bani grei unor case de avocatură ca să se judece cu angajaţii aflaţi în litigiu, în condiţiile în care, în televiziunea publică, are departament juridic.

Din datele prezentate de Armand, cele mai mari sume le-a încasat avocata Ramona Aldea: 390.000 de lei, din totalul de circa 750.000 de leim plătiți de Primăria Sectorului 1 către diferite cabinete de avocatură.

Pe locul doi se află avocatul Mihai Drăgan, care a beneficiat de 225.000 de lei, pe parcursul a trei ani, 2018 – 2020. Acest avocat a fost alături de fostul primar Dan Tudorache, în timpul scandalului proceselor verbale încheiate după numărătoarea voturilor, de la alegerile locale din septembrie anul trecut, aminteşte Newsweek.

Din documentele consultate, reiese că ex-primarul PSD Dan Tudorache le oferea salarii foarte bune angajaților din Departamentul juridic al Primăriei.

Astfel, potrivit „Salariilor de bază pentru funcționarii publici de execuție din cadrul aparatului de specialitate al primarului sector 1”, un consilier juridic putea câștiga până la 10.920 de lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri