Caută
Close this search box.

Putin: Palatul prezentat de Alexei Navalnîi nu-mi aparține

Liderul de la Kremlin a negat că este proprietarul luxosului palat prezentat de opozantul rus.

Vladimir Putin: Palatul prezentat de Alexei Navalnîi nu-mi aparține. Preşedintele Vladimir Putin a dezminţit personal, luni, că este proprietarul reşedinţei somptuoase de lângă Marea Neagră.

Imensa clădire a fost prezentată într-o anchetă a lui Alexei Navalnîi.

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat în el ca fiind bunurile mele nu îmi aparţine, mie sau apropiaţilor mei”, a declarat Putin.

Vladimir Putin a făcut aceste dezmințiri în cadrul unei întâlniri televizate cu studenţii ruşi.

Vladimir Putin: Palatul prezentat de Alexei Navalnîi nu-mi aparține. Dar cui?
Echipa lui Navalnîi a dat publicităţii, săptămâna trecută, un video în care opozantul îşi prezenta acuzaţiile legate de palatul care ar fi deţinut de Putin.

Ancheta sa a avut pe YouTube nu mai puţin de 86 de milioane de vizualizări, scrie Agerpres.

Noi apeluri pentru proteste
Echipa lui Alexei Navanlîi a făcut, luni, un apel pentru noi manifestații de protest în favoarea eliberării acestuia. Weeekendul trecut, mobilizarea pro-Navalnîi a fost impresionantă.

Forțele de ordine au intervenit însă cu brutalitate. 3.500 de persoane au fost reţinute în timpul unor demonstraţii masive în întreaga Rusie.

Peste 1.400 de persoane au fost arestate numai la Moscova. „31 ianuarie, ora 12. Toate orașele din Rusia. Pentru eliberarea lui Navalny. Pentru libertatea tuturor. Pentru justiție” , a scris pe Twitter un aliat al lui Navalnîi, Leonid Volkov.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch a criticat, luni, actele de violenţă ale forţelor de securitate din Rusia.

Violenţele forţelor ruse de securitate împotriva susţinătorilor lui Navalnîi sunt norma, nu o excepţie, a denunțat HRW.

Miniștrii de Externe din statele UE analizează, luni, la Bruxelles, o reacție după arestarea lui Navalnîi.

Otrăvirea lui Alexei Navalnîi, atribuită Moscovei, a tensionat și mai mult relațiile Rusia-Occident. Moscova a dezmințit pe toată linia vreo legătură cu această tentativă de asasinat.

Cancelariile occidentale au făcut numeroase apeluri ca Putin să-l elibeze pe Navalnîi, aflat în detenție. Totodată, liderii UE cer o anchetă completă și transparentă cu privire la otrăvirea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri