Caută
Close this search box.

Scandalul din TVR. Oana Pellea: Programul de Revelion, de pe TVR 1, este o ruşine 

oana pellea

Actrița Oana Pellea își manifestă și ea revolta față de programul de Revelion al televiziunii publice, TVR. „O rușine și o insultă adresată publicului din România”, subliniază Oana Pellea.

„Programul TVR de revelion 2020 este – dpmdv – o Rușine și o insultă adresată publicului din România. Subcultură, de prost gust și lipsit de bun-simt! Nu ar fi nicio problemă dacă nu ar fi plătit din banii noștri! E dureros pentru că este vorba despre postul național! Se poate scoate din grilă TVR, sau La postul x sau y? Avem această opțiune? Avem opțiuni? Ar trebui… nu?”, a scris Pellea, pe Facebook.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, membru în Comisia de cultură, susține că „simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema” TVR, televiziunea publică având nevoie de „o reformă profundă”.

Vlad Pufu afirmă, într-o postare pe Facebook, că programul din seara de Revelion ”a lansat în spațiul public o întreagă dezbatere pe tema rolului pe care îl mai are TVR în audiovizualul românesc”.

”Doar simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema. (…) TVR are nevoie de o reformă profundă, de poziționare, de targetare, care să răspundă la o întrebare simplă, asemănătoare oricărui proiect. Cărui tip de public se mai adresează TVR astăzi? Nimănui sau tuturor…”, a scris Pufu, pe Facebook.

Acesta afirmă că aceia care au un cuvânt de spus când vine vorba despre evaluarea televiziuni naționale vor trebui să răspundă la întrebarea esenţială: ce fel de televiziune se dorește?

”Dorim o televiziune comercială, măsurată de ARMA, al cărui management să-l evaluăm după rating și, implicit, după profit? Atunci, vom mai avea accidente ca acesta, din seara de Revelion.

Va promova mediocritatea și vulgaritatea, sub pretextul creșterii audienței, cum de altfel s-a întâmplat…(…) Sau dorim că TVR să se întoarcă la statutul ei de televiziune națională? Să dezvolte zona editorială de publicistică, să-și reia rolul educativ-cultural în societate.

Locul a ceea ce ar trebui să fie televiziunea publică nu îl poate ocupa nimeni. Nu are cum. Trebuie să fie singura redută împotriva programelor ce abundă în promiscuitate pentru obținerea audienței cu orice preț”, a mai scris senatorul.

Acesta afirmă că ”TVR are de atâția ani jurnaliști excepționali pe care i-a îngropat profesional într-o grilă ce nu le oferă prea multe provocări” și crede că, raportându-se la celelalte televiziuni naționale europene, ”TVR e obligat să-și recâștige statutul, respectul și încrederea telespectatorilor”.

”Dacă nu vom lua aceste aspecte în calcul, doar plecarea Doinei Gradea nu va rezolva problema de fond a televiziunii publice și nu peste puțin timp vom avea din nou un scandal al programelor fără gust, dar cu mult miros….”, a mai scris senatorul.

Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, deputatul USR Iulian Bulai, a afirmat că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială”, care a costat 140.000 de euro.

În plus, acesta notează că în cadrul programului au fost promovați ”oameni declarați fani ai teoriilor conspirațiilor”, cum ar fi Dan Bittman și Mugur Mihăiescu.

”Voi chema la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anunțat Bulai, precizând că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR”. Ulterior, senatorul a anunțat că se va întâlni marți cu conducerea CNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri