Există spitale în ţară care au reuşit să ajungă la o rată mare de vaccinare anti-COVID-19! De pildă, la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, mai bine de 95% din personalul medical a fost vaccinat, informează B1 TV. Este vorba despre peste 500 de medici, asistente sau studenţi la Medicină, care fac voluntariat acolo. Toţi au spus ”DA” revenirii la o viaţă normală. Unitatea este pe primul loc în România după procentul celor vaccinaţi.

Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, primul la vaccinarea anti-COVID-19

Cadrele medicale de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara au înțeles cât este de importanta vaccinarea împotriva coronavirusului. Asta arată cele mai recete date: peste 95% din personalul spitalului a fost vaccinat în prima etapă a campaniei.

Informarea corectă despre vaccin și efectele acestuia par că reprezintă secretul succesului. Cu mult înainte de începerea campaniei, o echipa de infecționioti a explicat tuturor angajaților ce înseamnă vaccinul anti-COVID-19 și a răspuns la întrebările care îi măcinau. De asemenea, angajații sunt informați în legătură cu protocolul vaccinării înainte de a le fi administrat serul.

Cadrele medicale spun că au decis să se vaccineze întrucât în acest fel presiunea pusă pe ei scade, dar spun că și oamenii trebuie să înțeleagă și faptul că, pentru a reveni la o viață normală, ar trebui să se vaccineze și restul populației.

„Eu, din punct de vedere personal, mă simt mult mai în siguranță. Simt că începe sfârșitul pandemiei, cred că mai repede trebuia să apară vaccinul”, a susținut unul dintre medicii vaccinați.

„Am așteptat vaccinul de mult timp, pentru că a fost un an greu pentru noi toți. Sperăm ca prin acest vaccin să avem o imunitate prin care să reușim să învingem această boală”, a declarat Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara.

Unul dintre medici compară vaccinul cu o armă cu care trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Acesta consideră ca toți vor alege să folosească aceasta armă, mai devreme sau mai târziu.

„Este singura metoda de a lupta cu acest virus. De-abia am așteptat să putem primi această armă, să câștigăm războiul și, dacă înțelegem că putem să o folosim, sigur vom câștiga”, a afirmat Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul ”Victor Babeş”.

Peste 140.000 de persoane, vaccinate în România de la debutul campaniei

Cele mai recente date oficiale arată că în România au fost vaccinate până acum 140.447 de persoane. În ultimele 24 de ore, au primit prima doză de vaccin 15.257 de cadre medicale.

În total au fost raportate 484 de reacții adverse comune și minore: 193 reacții locale cu durere la locul injectării și 291 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Reacții adverse noi sunt 56, adică 20 de tip local și 36 reacții generale.

Datele sunt prezentate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ele fiind primite de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV),

Marți au ajuns și România și primele 14.000 de doze din vaccinul anticoronavirus produs de compania Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.