Caută
Close this search box.

Stripe refuză tranzacţiile pentru site-ul de campanie al lui Donald Trump

stripe

Companiile de plată electronică Stripe şi Shopify s-au alăturat grupului de firme care au luat măsuri împotriva preşedintelui Donald Trump, a echipei sale de campanie şi chiar a afacerii sale.

Stripe, o companie de procesare a plăţilor, a declarat presei că nu va procesa plăţile pentru campania lui Trump, din cauza incidentelor petrecute pe 6 ianuarie la Capitoliu.

Potrivit site-ului web Stripe, acesta nu permite anumitor grupuri de companii să îi folosească serviciile. Aceasta include orice afacere care „se angajează, încurajează, promovează sau celebrează violenţa ilegală sau vătămarea fizică a persoanelor sau bunurilor”.

Între timp, Shopify a dat jos paginile de cont atât pentru organizaţia Trump, cât şi pentru campania lui Trump.

„Shopify nu tolerează acţiunile care incită la violenţă”, a declarat un purtător de cuvânt al Shopify, într-o declaraţie adresată presei. „Pe baza evenimentelor recente, am stabilit că acţiunile preşedintelui Donald J. Trump încalcă politica noastră de utilizare acceptabilă, care interzice promovarea sau susţinerea organizaţiilor, platformelor sau a persoanelor care ameninţă sau acceptă violenţa în favoarea unei cauze. Drept urmare, am închis magazinele afiliate preşedintelui Trump”.

Campania Trump nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

În total, 12 companii sau servicii au luat măsuri împotriva lui Trump şi a susţinătorilor săi ca urmare a intrării abuzive a protestatarilor în clădirea Capitoliului.

Twitter l-a interzis definitiv pe Trump şi a închis temporar unul dintre conturile campaniei sale, iar Facebook l-a blocat pe preşedinte până cel puţin pe 20 ianuarie. Snapchat şi Twitch au dezactivat conturile preşedintelui. Instagram l-a interzis, de asemenea, pe Trump. YouTube a declarat că ia măsuri sporite împotriva lui Trump. Pinterest şi TikTok limitează folosirea de hashtag-uri legate de Trump. Discord şi Reddit au interzis susţinătorii lui Trump.

În plus, Apple, Google şi Amazon au eliminat platforma de socializare Parler din magazinele şi de pe serverele online.

Parler a primit un influx masiv de utilizatori după campaniile de cenzură ale giganţilor de social media, Google, Twitter şi Facebook din ultimele luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri