Caută
Close this search box.

Tribunalul Bucureşti a amânat din nou Dosarul 10 august

dosarul 10 august

Dosarul în care se cere anchetarea foștilor șefi ai Jandarmeriei, care au coordonat intervenția violentă din 10 august 2018, a fost amânat din nou, printr-o sentință dispusă la Tribunalul București.

Procurorii DIICOT au cerut pe 4 august 2020 redeschiderea anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei, în Dosarul 10 august. Solicitarea a ajuns la Tribunalul București, unde judecătorii au cerut timp să studieze cauza și au stabilit un prim termen, pentru data de 27 noiembrie 2020.

La termenul din 27 noiembrie, s-a hotărât amânarea pentru 22 ianuarie. Judecătorii au amânat din nou dosarul pentru 16 februarie. Procesul are deja o întârziere de cinci luni, fiind plimbat între instanțe, deoarece magistrații nu s-au hotărât cine are competența să soluționeze acest caz, conform Ziare.com.

Pe 4 august 2020, fostul procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial soluția de clasare a Dosarului 10 august și a dispus redeschiderea urmăririi penale, în cazul foștilor șefi din Jandarmerie: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurențiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile și comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică.

Decizia trebuie aprobată de un judecător, iar cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel București, instanța care hotăra pe 10 august 2020 că nu are competența materială de a soluționa cererea procurorilor și a trimis dosarul la Tribunalul București.

Dosarul nu a ajuns însă direct la Tribunalul București, fiind trimis la Instanța supremă, pentru soluționarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoș, privind sesizarea Curții Constituționale, care a fost respinsă de magistrați.

După respingerea cererii de sesizare a CCR, dosarul a intrat pe rolul Tribunalului București în octombrie 2020, însă a fost amânat de două ori, invocându-se diverse motive de procedură.

Acum, la al treilea termen de judecată, procurorul de ședință a ridicat o excepție, privind necompetența materială a Tribunalului București de a dezbate cererea DIICOT, iar instanța a amânat cu o lună procesul, pentru a da posibilitatea avocaților să pregătească apărarea, pe excepția ridicată de procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri