Caută
Close this search box.

Un ministru intră VIJELIOS: ”Coaliția de guvernare NU VA RESPECTA decizia CCR privind majorarea pensiilor”

Românii nu trebuie să-şi facă speranţe pentru că liberalii nu vor respecta decizia Curţii Constituţionale a României potrivit căreia decizia de majorare a pensiilor cu 40% este constituţională, a declarat, miercuri, senatorul PSD Neamţ, Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurilor în 2019, înaintea venirii guvernului Orban.

Parlamentarul a subliniat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că anul acesta nu vor fi majorate pensiile, conform Agerpres.

„Aţi furat de la cei mai săraci români! Aţi tăiat din drepturile pensionarilor şi acum CCR a spus clar: pensiile trebuie majorate cu încă 26% astfel încât drepturile pensionarilor să fie respectate! Guvernul PNL nu doar că nu a respectat legea şi nu a majorat punctul de pensie cu 40% aşa cum ar fi trebuit, ci Iohannis a anunţat deja că anul acesta nu vor mai fi alte creşteri. Aţi minţit poporul, iar românii nu v-au mai votat. Aţi pus mâna pe putere doar ca să vă băgaţi şpăgile în buzunare. Acum românii pot trăi în sărăcie pentru că voi, cei de la Putere, sunteţi incompetenţi. Învăţaţi să guvernaţi şi nu vă mai bateţi joc de români. Le daţi doi lei în plus celor cu salariu minim şi zero lei pensionarilor. Românii să nu-şi facă speranţe. Nici această decizie a CCR nu va fi respectată de liberali, iar pensiile vor rămâne la fel şi anul acesta”, a acuzat senatorul PSD Neamţ, Răzvan Cuc.

CCR a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituţional.

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 – rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri