Scandal la Primăria Municipiului București. Nicușor Dan nu a permis consilierilor generali accesul în sală de ședință a CGMB din cauza restricțiilor, cerând prezență doar în sistem online. PSD în schimb, spune că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu, astfel că ședințele se pot ține cu prezența consilierilor în sală, cum a fost cazul la Sectorul 1.

În timp ce Nicușor Dan vorbea în ședință despre incendiul de la „Matei Balș, consilierul Aurelian Bădulescu dădea cu pumnii în ușă și se certa cu polițiștii care nu îi permiteau accesul în sala de ședințe a CGMB.

Consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11:00 să se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.

Aceștia reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu.

„Acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În București, rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori. Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare”, a scris Aurelian Bădulescu pe Facebook.

„Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatul primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință. În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene”, a mai precizat consilierul general al PSD, conform Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.